به گزارش روابط عمومی دانشگاه ، به مناسبت هفته پژوهش و فناوری در دانشگاه صداوسیما ضمن قدردانی از استادان پژوهشگر برتر دانشگاه و پایاننامههای برگزیده دانشجویان تجلیل شد و از 11 عنوان کتاب جدید انتشارات دانشگاه رونمایی شد.
در این مراسم، دکتر محمد اخگری در مقام استاد پژوهشگر برتر سال 1400 دانشگاه، دکتر احمد سفلایی در مقام استاد پژوهشگر برتر دانشکده هنرهای دیجیتال، دکتر علیاکبر رزمجو در مقام استاد پژوهشگر برتر دانشکده ارتباطات، دکترعلیرضا نوروزی در مقام استاد پژوهشگر برتر دانشکده فنی و مهندسی و دکتر احمد زرنگار در مقام استاد پژوهشگر برتر گروه معارف و دروس عمومی معرفی شدند.
در حوزه دانشجویی نیز، پایاننامه «طراحی الگوی روزنامهنگاری تلویزیونی برای پیشگیری از جرم» اثر علیرضا پور جعفری از دانشکده ارتباطات و رسانه به راهنمایی دکتر اردشیر زابلی زاده، پایاننامه «مطالعه بازنمایی جنگ ایران و عراق در نمایشنامههای رادیویی دهههای 60 و 90» اثر محمدامین رهبر از دانشکده تولید رادیو و تلویزیون به راهنمایی دکتر عباس قارونی، پایاننامه «ترمیم خطا بهصورت پویا در شبکههای مبتنی بر مجازیسازی عملکردهای شبکه با رویکرد یادگیری ماشین» اثر امیرحسین شقاقی از دانشکده فنی و مهندسی رسانه به راهنمایی دکتر محمد بهداد فر و نادر مکاری و پایاننامه «بازنمایی مؤلفههای اخلاق اجتماعی در مجموعه مستندنمایشی حدیث سرو» اثر پیمان اختری از دانشکده دین و رسانه به راهنمایی میثم حسنی سعدی بهعنوان برترین پایاننامههای دانشجویی سال برگزیده و تقدیر شدند.
دومین رشته مقطع دکترا در دانشگاه صداوسیما راه اندازی میشود/ فضای مناسبی برای توسعه رشتهها در این دانشگاه فراهمشده است
در این نشست که با حضور دکتر حسین نادری منش رئیس پارک علم و فناوری، عضو هیئتعلمی دانشگاه تربیت مدرس و عضو هیئت امنای دانشگاه صداوسیما، دکتر شهاب اسفندیاری رئیس دانشگاه صداوسیما، اساتید، دانشجویان و پژوهشگران در سالن آمفی تئاتر شهید سلیمانی دانشگاه صداوسیما برگزار شد.
دکتر اسفندیاری با ترسیم چشماندازی برای رسیدن دانشگاه صداوسیما به نقطه مرجعیت در علوم رسانه در فضای دانشگاهی کشور و دستیابی به جایگاهی معتبر در سطح منطقه ای و جهانی گفت: یکی از راههای رسیدن به این مرجعیت ورود به عرصههای نوین علمی است و در همین راستا تلاش کردیم گامهایی در حوزه مطالعات سیاستگذاری رسانه، علوم شناختی و هوش مصنوعی برداریم.
وی راهاندازی اولین پژوهشکده تنظیمگری و سیاستگذاری رسانه در ایران را نمونه ای از این تلاش ها دانست و گفت: با همافزایی ظرفیتهای علمی و پژوهشی دانشگاه صداوسیما و ساترا، گامهایی در جهت توسعه ادبیات و پژوهشهای حوزه تنظیمگری و سیاستگذاری برداشتهشده است.
رئیس دانشگاه صداوسیما از برگزاری نخستین هماندیشی هوش مصنوعی و رسانه در سال جاری خبر داد و گفت: ورود دانشگاه صداوسیما به موضوع هوش مصنوعی با توجه به حضور برخی اعضای هیئتعلمی شناختهشده در این حوزه، جایگاه این دانشگاه را در این علوم ارتقا بخشیده و یکی از مأموریتهای ما در این فضا بهره بردن از دانش روز در خدمت رسانه است.
وی با اشاره به جایگاه دانشگاه صداوسیما در فضای دانشگاهی کشور بیان کرد: امروزه نگرش مطلوبی نسبت به دانشگاه صدا و سیما در وزارت علوم وجود دارد و رییس این دانشگاه به همراه رئیس دانشگاه تهران و رییس دانشگاه علامه طباطبایی به عضویت اتاق فکر تحول علوم انسانی وزارت علوم دعوت شده است.
رئیس دانشگاه صداوسیما با اشاره به سابقه حضور رئیس جدید رسانه ملی در هیئتعلمی دانشگاه یادآور شد: این حضور موجب توسعه فضای علمی و پژوهشی در رسانه ملی خواهد شد و موجب همافزایی و گسترش حوزههای پژوهشی و آموزشی در سازمان میشود.
 |
رسانه ملی میتواند پیشران علوم رسانه در جهان اسلام باشد/ فصلنامه علمی انگلیسی زبان در دانشگاه صداوسیما راه اندازی شود
دکتر حسین نادری منش نیز در این مراسم ضمن گرامیداشت هفته پژوهش گفت: پژوهش مهمترین عامل رشد و بالندگی هر نهاد و سازمان خصوصاً نهادهای دانشگاهی است. وی با اشاره به ظرفیت علمی دانشگاه صداوسیما بیان کرد: اینکه دانشگاه صداوسیما امروز در جایگاهی قرارگرفته است به این معنی است که تلاش اساتید دانشگاه به ثمر نشسته است و ما شاهد مرتبه علمی و پژوهشیای هستیم که در فضای رسانه ملی شکلگرفته است.
رئیس پارک علم و فناوری افزود: آموزش و پژوهش در فضای دانشگاهی مکمل هم هستند و ما شاهد پیشرفتهای پژوهشی در این فضا هستیم. بیش از 75 اثر تألیفی و ترجمهای در حوزه رسانه منتشرشده است که منبع مناسبی برای دانشجویان به شمار میآید.
وی ادامه داد: در کنار دو نشریه علمی و پژوهشی که اساتید بنام کشور در آن مقالاتشان را ارائه میدهند، میتوان منتظر یک فصلنامه انگلیسیزبان در فضای رسانهای باشیم.
این عضو هیئت امنای دانشگاه صداوسیما با اشاره به چشمانداز 1400 به بعد تصریح کرد: دنیای جدید فضای متفاوتی را در رسانه شکل داده است که در قدم اول باید آدمهای خاص چه دانشجو و چه استاد در آن انتخاب شوند.
استاد دانشگاه تربیت مدرس افزود: گام دوم بهبود و تحکیم زیرساختهاست که ما را برای رسیدن به افق آینده امیدوار میکند و سومین گام مدیریت و هدایت فضای رسانهای است که امیدوارم در هر سهگام موفق عمل کنیم.
وی ادامه داد: به اذعان محققان، ایران در مباحث علوم و فناوری در خاورمیانه و جهان اسلام پیشتاز است و توانسته است بر تأثیرگذاریاش در منطقه بیفزاید. این انتظار میرود که صداوسیما نیز در همین فضا روبهجلو حرکت کند.
دکتر نادری منش در پایان تصریح کرد: همچنان که ما در بخش فناوریهای نوین و مباحث دانشبنیان و شتابدهندهها صاحب اعتبار هستیم، رسانه ملی نیز با همین قوت میتواند پیشران باشد و در آینده شاهد موفقیتهای خوبی در این رسانه باشیم.
رونمایی از 11 کتاب جدید در حوزه رسانه
در این مراسم همچنین از 11 عنوان کتاب تازه انتشار یافته دانشگاه صداوسیما رونمایی شد. این کتابها که به حوزههای مختلف رسانه اختصاص دارد آخرین و تازهترین یافتههای اساتید و پژوهشگران این دانشگاه است و با هدف پاسخگویی به نیازهای دانشجویان، پژوهشگران عرصههای مختلف علوم و فنون رسانهای به نگارش درآمده است.
در میان 11 اثری که توسط استادان و اعضای هیئتعلمی دانشگاه به رشته تحریر در آمده است، چهار اثر در زمینه رادیو، دو اثر در زمینه ریاضیات، مهندسی برق، فیزیک و پویانمایی، سه اثر در حوزه تلویزیون و اجرای برنامه، یک اثر در زمینه تبلیغات بازرگانی و یک اثر هم در زمینه ارتباطات در قرآن کریم به چشم میخورد.
«درآمدی بر مناسبات دین و رسانه در رادیو و تلویزیون»، «صدا بهمثابه هنر شنیداری»، «انقلاب، موسیقی، رادیو»، «کودکان و تلویزیون پنجاه سال تحقیق»، «مجموعه مقالات همایش رسانه ملی و تبلیغات بازرگانی»، «فن بیان و اجرا در برنامههای تلویزیونی»، «ریاضیات کاربردی مهندسی برق»، «مبانی تولید مستند رادیویی»، «ارتباطات در قرآن کریم؛ پیام و پیامرسانی»، «کاربردهای فیزیک؛ حرکت در پویانمایی» و «زیستبوم مطالعات شناختی جهان» عنوان یازده اثر تازه انتشارات دانشگاه است.