تعداد بازدید : 653 - تاریخ خبر : یکشنبه 2 اردیبهشت 1397 - 09:20
فجر و دانشگاه

مدیر علمی و دانشگاهی سی‌وششمین جشنواره جهانی فیلم فجر از حضور دو استاد مطالعات فیلم جهان در جشنواره جهانی فیلم فجر خبر داد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه صدا و سیما به نقل از ستاد خبری سی‌وششمین جشنواره جهانی فیلم فجر، شهاب اسفندیاری، مدیر علمی و دانشگاهی سی‌وششمین جشنواره جهانی فیلم فجر درباره حضور استادهای صاحب‌نام مطالعات فیلم جهان در این دوره جشنواره گفت: پروفسور لوسیا نجیب استاد رشته سینما در دانشگاه ریدینگ انگلستان است و قبلاً رییس مرکز مطالعات فیلم دانشگاه لیدز در انگلستان بوده و یکی از پژوهشگران ارشد و استادان پیشکسوت در حوزه مطالعات سینمای جهان به حساب می آید. وی همچنین حوزه‌ تحقیقاتش بیشتر متمرکز بر رویکردهای چندگانه به سینمای جهان، موج‌های نو و سینماهای جدید، رئالیسم سینمایی و مفهوم بین رسانه‌ای است.

رییس دانشگاه صدا و سیما در تشریح مفهوم مطالعات سینمای جهان و دلیل پیدایش این مفهوم بیان کرد: مطالعات سینمای جهان یک اصطلاح خاص و شاخه جدیدی در حوزه مطالعات فیلم است که تمرکزش بر سینمای کشورهای غیراروپایی و آمریکایی است چون در دانشگاه‌های غربی بیشتر تمرکز بر سینمای آمریکا و اروپا است و این مساله باعث شده سینمای جهان که بخش عمده تولیدات جهانی را برعهده دارد، در بحث مطالعات فیلم نادیده گرفته ‌شود.

اسفندیاری با بیان اینکه جریان مطالعات سینمای جهان رو به رشد است، اظهار کرد: این مفهوم تحت عناوین مختلفی چون سینما اِستادیز، سینمای سوم، غربی زدایی در مطالعات فیلم و مطالعات پسااستعماری از آنها یاد می شود که ما سال گذشته در جریان سی و پنجمین جشنواره جهانی فیلم فجر، کتاب «غربی زدایی مطالعات فیلم» را منتشر کردیم.

وی درباره دیگر استاد مهمان سی و ششمین جشنواره جهانی فیلم فجر در بخش علمی و دانشگاهی گفت: پروفسور دینا یوردانووا، موسس و رییس مرکز مطالعات فیلم دانشگاه سنت اندروز اسکاتلند، استاد مهمان بعدی جشنواره جهانی فیلم فجر است. یوردانووا صاحب آثار بسیاری در حوزه مطالعات سینمای اروپای شرقی و حوزه مطالعات جشنواره‌های سینمایی است.

مدیر علمی و دانشگاهی سی‌وششمین جشنواره جهانی فیلم فجر افزود: دینا یوردانووا را می توان بنیانگذار حوزه جدید مطالعاتی در دانشگاه‌های غربی دانست که به مطالعه جشنواره‌های سینمایی از منظر علمی و آکادمیک پرداخته است و به همین دلیل از او برای حضور در جشنواره دعوت کردیم.

وی از برپایی پنل «مطالعات جشنواره‌های سینمایی» در دانشکده سینماتئاتر در روز دوشنبه ۳ اردیبهشت ماه ساعت ۱۴ خبر داد و گفت: در این پنل علاوه بر لوسیا نجیب و دینا یوردانووا، سیدرضا میرکریمی دبیر سی‌وششمین جشنواره جهانی فیلم فجر، دبیر جشنواره فیلم نانت و دبیر جشنواره فیلم داکا حضور دارند.

اسفندیاری در پایان درباره دیگر برنامه‌های لوسیا نجیب توضیح داد: لوسیا نجیب علاوه بر پنل «مطالعات جشنواره‌های سینمایی» که روز یکشنبه ۲ اردیبهشت ماه ساعت ۱۴ در دانشکده سینماتئاتر برگزار می‌شود، در هم اندیشی «سینما و فلسفه» دانشگاه تهران با موضوع رئالیسم در سینما سخنرانی دارد که انواع گرایش های رئالیستی در سینمای جهان را بررسی خواهد کرد. وی همچنین در روز سه‌شنبه ۴ اردیبهشت ماه ساعت ۱۴ پنل «مطالعات سینمای جهان» را در دانشکده هنرهای زیبا دانشگاه تهران و روز چهارشنبه ۵ اردیبهشت ساعت ۱۴ در پنل «مطالعات پسااستعماری» سخنرانی خواهد داشت.

آیین نکوداشت و آغاز سال تحصیلی 98 - 1397 دانشگاه صدا و سیما روز اول مهر، ساعت 10 صبح در آمفی تئاتر این دانشگاه برگزار می شود.
نخستین نشست کارگروه اجرایی « دومین کنفرانس ملی و نخستین کنفرانس بین المللی بازی های رایانه ای » در دانشگاه صدا و سیما برگزار گردید.
رییس دانشگاه صدا و سیما تنوّع و تکثّر تولیدات در رادیو و تلویزیون را منوط به احیاء و تقویت بخش فیلمنامه نویسی دانست.
در نشستی با حضور نمایندگانی از نهاد ریاست جمهوری و دانشگاه خواجه نصیرطوسی به میزبانی دانشگاه صدا و سیما، راهکارهای تاسیس رشته تحصیلی فناوری فرهنگی در دانشگاه صد...
جدول زمان بندی مراجعه پذیرفته شدگان نهایی آزمون سراسری سال 1397 دانشگاه صدا و سیما اعلام شد.